Mainos

Sundqvistia tutkittu velallisen epärehellisyydestä

STS-Pankin entistä pankinjohtajaa Ulf Sundqvistia on häntä koskevassa esitutkinnassa epäilty törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Poliisi on tutkinut, onko Sundqvist tilijärjestelyjen avulla vältellyt ulosoton kohdistumista konsulttituloihinsa.

Helsingin rikospoliisi kertoi tänäänensi kertaa, mistä rikoksesta Sundqvistia on esitutkinnassa epäilty. Viime lokakuussa alkaneen esitutkinnan aineisto on tällä viikolla toimitettu asianosaisille loppulausuntojen antamista varten. Esitutkinnan aikana on selvitelty, onko Sundqvist hävittänyt omaisuuttaan mm. ohjaamalla konsulttitulonsa kahdelle luotolliselle tililleen, jotka on pidetty koko ajan miinuksella niin, että tileiltä ei ole voitu ulosmitata varoja. Poliisi ei halua tarkentaa, millaisista markkamääristä on ollut kyse.

Sundqvistilla ja asianomistajana tapauksessa olevalla omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Sillalla on kolme viikkoa aikaa antaa loppulausuntonsa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Rahikainen arvioi esitutkinnan päättyvän maalis-huhtikuun vaihteessa eli piakkoin loppulausuntojen toimittamisen jälkeen. Tämän jälkeen juttu siirtyy valtionsyyttäjä Jukka Rapelle syyteharkintaa varten.

Sundqvist-tutkinta aloitettiin Helsingin kihlakunnan syyttäjänviraston kehotuksesta. Sundqvist ja STS-Pankin jälkihoidosta vastaava Arsenal-Silta olivat kuukautta aiemmin tehneet sopimuksen Sundqvistille langetettujen vahingonkorvausten kohtuullistamisesta. Silloinen valtiovarainministeri Arja Alho hyväksyi sovitteluratkaisun. Päätöksestä syntyi valtava kohu, joka johti lopulta Alhon eroon.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.