Mainos

Sundqvist-sopimus ehkä uuteen harkintaan

Ulf Sundqvist voi sittenkin joutua maksamaan lisää korvauksia. Yksityisoikeuden professori Erkki Aurejärven mukaan edellytykset tähän voivat olla olemassa. Korvaussumman mahdollinen nousu liittyy Sundqvistin Way up -jutussa saamaan syytteeseen.

Vuosi sitten arveltiin, että Sundqvist-sopimus voitaisiin purkaa sillä perusteella, että Sundqvistilta olisi löytynyt omaisuutta ulkomailta. Sellaisesta ei poliisitutkinnassa löytynyt näyttöä.

Nyt löytyy kuitenkin uusi peruste. Se on ehkä hieman monimutkainen, mutta varsin mielenkiintoinen. Kun korkein oikeus vuosi sitten tuomitsi Sundqvistin Way Up -jutussa vahingonkorvauksiin, se katsoi, että Sundqvist ei ollut aiheuttanut STS-pankille koitunutta vahinkoa tahallisesti. Nyt Sundqvist joutuu kuitenkin syytteeseen samassa Way Up -jutussa törkeästä kavalluksesta. Rikos taas edellyttää tahallisuutta. Toisin sanoen, jos Arja Alholla ja Arsenal-Sillalla olisi vuosi sitten ollut tiedossa, että Sundqvist olisi aiheuttanut tahallaan vahinkoa, he eivät varmaan olisi suostuneet sen korvauksen alentamiseen.

Jos nyt paljastuu, että Sundqvist aiheuttikin vahingon rikoksella eli tahallaan, 1,2 miljoonan markan summa voi muuttua esimerkiksi viideksi miljoonaksi markkaksi. Vahingonkorvauksen nostaminen edellyttää kuitenkin sitä, että Sundqvist tuomitaan rikoksesta Way Up -jutussa. Valtionsyyttäjä ei vielä kerro, millaista todistusaineistoa hän on löytänyt tämän tahallisuuden tueksi.

Jos Sundqvist tuomitaan Way Up -jutussa, sopimusoikeuden asiantuntija Aurejärvi pitää korvauksen nostamisen onnistumista melko todennäköisenä.
(MTV3-Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.