Mainos

Sundqvist-sopimuksesta ei päätöstä

Sundqvist-sopimukseen ei saatu tänään päätöstä. Käsittely jatkuu kesäkuussa.

Sundqvist_Ulf

Valtion vakuusrahaston toimiohjelautakunta jätti ns. Sundqvist-sopimuksen jälleen pöydälle kokouksessaan tänään. Toimiohjelautakunta jatkaa asian käsittelemistä 6. kesäkuuta. Lautakunnan on tarkoitus päättää, lähteekö valtio hakemaan Sundqvist-sopimuksen julistamista pätemättömäksi oikeusteitse.

Korkein oikeus tuomitsi Sundqvistin maksettaviksi mittavat vahingonkorvaukset vuonna 1997. KKO:n päätöksen jälkeen vahingonkorvaukset soviteltiin 1,2 miljoonaan markkaa. Sopimusta on arvosteltu siitä, että Sundqvist sai edullisemman sopimuksen kuin muut pankinjohtajat.

Julkinen kohu johti sopimuksen hyväksyneen Arja Alhon eroon toisen valtiovarainministerin paikalta. Lautakunta selvitti Sundqvistin asiaa vuosina 98-99 ja päätyi tuolloin sille kannalle, että mahdollisen pätemättömyyskanteen nostamisesta Sundqvistia vastaan päätetään vasta rikosoikeudenkäyntien päätyttyä.
KKO päätti aiemmin keväällä, että Sundqvist ei saa valituslupaa. Näin Helsingin hovioikeuden viimekesäinen päätös jäi voimaan. Sundqvist sai puoli vuotta ehdollista vankeutta ns. tilikikkailujutussa. Hän hävitti rahojaan samaan aikaan kun oli miljoonien markkojen vahingonkorvausveloissa omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Sillalle. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.