Mainos

Sundqvist perustuslakivaliokunnan kuultavana

Eduskunnassa laajaa tukea saanut vaatimus ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen purkamiseksi ei ole muuttanut Sundqvistin omaa kantaa.

Tänä aamuna eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana ollut Sundqvist sanoi, että hänen kantansa asiaan on ennallaan.
-Minä olen kantani siihen sanonut. Tämä on sopimus, joka on molempia osapuolia sitova ja itse pitäydyn siihen, Sundqvist totesi poistuessaan valiokunnan kokouksesta.

Sundqvist kieltäytyi salassapitovelvollisuuteen vedoten kertomasta, mitä parikymmentä minuuttia kestäneessä kuulemisessa oli puhuttu.
-Perustuslakivaliokunnan istunto on luottamuksellinen. Sen jäsenet ovat salassapitovelvollisuuden alaisia, joten tämä koskenee myöskin minua.
-Siinä kuitenkin esitettiin asiallisia kysymyksiä ja pyrin antamaan asialliset ja täsmälliset vastaukset, hän lisäsi.

Sundqvist oli haluton kommentoimaan enempää myöskään eduskunnan välikysymyskeskustelua, joka paljolti keskittyi hänen ja Arsenal-Sillan sopimukseen. Eduskunnan välikysymyskeskustelussa lähes kaikki eduskuntaryhmät vaativat Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen purkamista. Hallitus ei ottanut asiaan vielä kantaa, vaan sanoi odottavansa tekeillä olevien selvitysten valmistumista. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta huomenna.

Perustuslakivaliokunta jatkaa asian käsittelyä huomenna kuulemalla pääministeri Paavo Lipposta (sd.). Valiokunnan tehtävänä on selvittää, toimiko ministeri Alho lakien mukaan hyväksyessään Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.