Mainos

Sundqvist-jutun käsittely on alkanut hovioikeudessa

Ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin jutun käsittely on alkanut Helsingin hovioikeudessa. Valtionsyyttäjä Pekka Koponen syyttää Sundqvistia törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Ulf Sundqvist

Koposen mielestä Sundqvistin olisi pitänyt alkaa supistaa menojaan vuoden 1995 tammikuussa. Tällöin Sundqvist tuomittiin miljoonien markkojen vahingonkorvauksiin Arsenal-Sillalle. Koposen mukaan Sundqvist hävitti varojaan vähintään 550 000 markkaa ennen kuin hän teki sopimuksen Arsenal-Sillan kanssa syyskuussa 1997.

Syytteen mukaan Sundqvist on välttänyt ulosmittausta pitämällä luotolliset shekkitilinsä koko ajan miinuksen puolella. Hänet oli tuomittu vuonna 1995 useiden miljoonien markkojen vahingonkorvauksiin Arsenal-Sillalle. Juttu eteni korkeimpaan oikeuteen asti. KKO:n päätöksen jälkeen vuonna 1997 Sundqvist neuvotteli velkojan kanssa sopimuksen ja maksoi sen edellyttämät 1,2 miljoonaa markkaa.

Sundqvistin mukaan hänen varainkäyttönsä liittyi tavalliseen yritystoimintaan. Hän toimi tuolloin liikkeenjohdon konsulttina. Aiemmin Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet Sundqvistia vastaan ja syyttäjä vei jutun hovioikeuteen.

Sundqvist vapautettiin syytteistä Helsingin käräjäoikeudessa viime marraskuussa, mutta valtionsyyttäjä Pekka Koponen vei jutun hovioikeuden käsiteltäväksi. Syyte liittyy Sundqvistin menettelytapaan luotollisten tilien käytössä.

Sinänsä luotollisten tilien käyttö taloudellisessa kriisitilanteessa ei ole rangaistavaa. Puolustus on kiistänyt syytteen ja todennut luotollisten tilien käytön liittyneen tavanomaiseen yrityksen hoitoon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.