Mainos

Sunday Times: Natolta lisäjoukkoja Balkanille

Nato lähettää vähintään 18 000 sotilaasta koostuvan lisäjoukon Balkanille seuraavan kahdeksan viikon aikana, brittilehti Sunday Times kirjoittaa.

Sunday Timesin mukaan sotilaat osallistuvat Kosovon rauhanturvaajajoukkoihin ja vahvistavat tarpeen tullen Naton taisteluvalmiutta. Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja Kenneth Bacon kuitenkin kiisti eilen, että Naton suunnitelmat koota 50 000 sotilasta Kosovon naapurimaihin olisivat osa hyökkäyssuunnitelmaa. Hän tähdensi että joukot ovat mahdollisen rauhanturvajoukon ydin.

Yhdysvaltain mukaan Nato aloittaa ensi viikolla muodolliset keskustelut rauhanturvajoukkojen koosta ja koostumuksesta. Maan presidentti Bill Clinton kirjoittaa mielipidekirjoituksessa New York Times-lehdessä, että rauhanturvaajien on oltava Naton alaisia ja johtamia. Hän myös painotti Venäjän joukkojen osallistumisen tärkeyttä.

Länsimaat ja Venäjä ovat olleet eri mieltä mahdollisten rauhanturvajoukkojen koostumuksesta. Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on sanonut, ettei hän voi hyväksyä Natomaiden hyökkäyksiin osallistuneiden maiden sotilaita Jugoslavian maaperälle. Tähän asti Nato on sijoittanut 16 000 sotilasta Makedoniaan ja 10 000 Albaniaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.