Mainos

Sund kritisoi Emun vastustajia

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Ralf Sund kritisoi voimakkaasti puolueen Emu-vastustajia. Sundin mielestä puolueen nykyiseen peruslinjaan tyytymättömät käyttävät Suomen Emu-jäsenyyden vastustamista tekosyynä suurremonttiin vasemmistoliitossa.

-Emu-keskustelu on muuttumassa keskusteluksi puolueen linjasta. Emu-vastustuksen kainalosta pilkistää ketunhäntä, sanoi Sund Kuopiossa tänään. Sundin mukaan puolueessa on patoutumia, jotka juontuvat hallitusratkaisusta. Vähemmistöön jääneet ovat nyt liikkeellä revanssimielessä.

-Nykyiselle vasemmistoliiton peruslinjalle on esitetty vaihtoehtoa, joka alkaa paljastua Emu-vastustuksen sumuverhon takaa. Se merkitsee yhteistyösuhteiden rikkomista erityisesti ay-liikkeen suuntaan ja oppositioasemaa. Se merkitsee vaikutusvallan vähentämistä. Ja samalla se merkitsee isänmaan hylkäämistä hädän hetkellä, Sund sanoi. Hänen mukaansa vasemmistoliitolle on tärkeämpää saada pienikin parannus työttömille tai vähäosaisille kuin elämöidä asiasta. Pienet teot ovat suuria puheita tärkeämpiä, Sund totesi.

Europarlamentaarikko Esko Seppänen on väittänyt puoluejohdon siivonneen jäsenrekisteristä pois Emu-vastustajia. Sundin mielestä Seppänen kampanjoi itseään puolueen puheenjohtajaksi ja tavoittelee vasemmistoliiton poliittisen linjan muuttamista.

Vasemmistoliiton puoluehallitus aikoo mittauttaa luottamuksensa puolueen valtuustossa huhtikuussa. Emu-kannastaan puolue järjestää jäsenäänestyksen ensi vuoden alussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.