Mainos

Sumu vaivaa Lontoon-lentoja jo kolmatta päivää

Lentoyhtiö British Airways on perunut tänäänkin runsaasti lentojaan, ja myös Finnairin lennot myöhästelevät. Huonon sään odotetaan jatkuvan Lontoossa huomiseen iltaan asti.

Sumu on edelleen haitannut lentoliikennettä edelleen Lontoon lentokentillä. Heathrow'n kentän lennoista 350 peruttiin ja osa myöhästyi.

British Airways perui noin neljäkymmentä prosenttia yhtiön Euroopan-lennoista, minkä lisäksi osa kaukolennoista peruttiin tai myöhästyi. Yhtiön kaikki Britannian sisäiset lennot peruttiin.

Huomiseksi ei ollut odotettavissa helpotusta sumuun. Ennusteiden mukaan sää selkiää vasta jouluaattona.

- Britannian sää ei valitettavasti näytä juurikaan paranemisen merkkejä, sanoi British Airwaysin kenttätoimintojen johtaja Geoff Want.

Myös Lontoon ja Helsingin välisissä lennoissa oli pisimmillään parin tunnin myöhästymisiä tänään. Finnair odotti lentojen myöhästyvän huomenna 1-4 tuntia. Viivästykset koskevat sekä Lontooseen lähteviä että sieltä saapuvia lentoja. Matkustajia kuitenkin kehotetaan saapumaan kentälle normaalien lentoaikataulujen mukaisesti.

Sumu perui lentoja jo keskiviikkona ja eilen, ja kymmenettuhannet matkustajat jäivät jumiin kentille ja lentokenttien hotelleihin.

- Heathrow on Euroopan vilkkain lentokenttä, mutta meillä on vain kaksi kiitorataa. Se rajoittaa kapasiteettiamme merkittävästi, lentokenttäviranomainen Simon Baugh kertoi BBC:n haastattelussa.

Matkustajia on kuljetettu busseilla muille lentokentille, muun muassa Manchesteriin ja Newcastleen. Myös junayhtiöt ovat valmistautuneet matkustajamäärien lisäykseen. Osalle lennettävistä Euroopan-lennoista on myös vaihdettu isompia koneita matkustajaruuhkan purkamiseksi.

Tänään on ollut joulun kiireisin matkustuspäivä lentoliikenteessä. Monet olivat turhautuneita odottelemiseen.

- Joulu on peruttu, puuskahti tyytymätön matkustaja David Page Heathrow'n kentällä.

British Airways yritti lieventää matkustajien tuskaa tuomalla paikalle joulupukin ja jakamalla peittoja sekä kuumia juomia.

- Ymmärrämme, että joulu on äärimmäisen tärkeä aika vuodesta asiakkaillemme, ja työskentelemme kellon ympäri antaaksemme kaiken mahdollisen avun, Geoff Want kertoi.

Lontoon lentoliikennetilannetta voi seurata Helsinki-Vantaan ja British Airwaysin verkkosivuilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.