Mainos

Sumo-skandaali kuohuttaa Japania

Japanin arvostetun kansallisurheilun, sumopainin mainetta ovat viime aikoina tuhrineet muun muassa vedonlyöntiskandaalit. Viimeisin skandaali sai alkunsa kun Shukan Shincho- viikkolehti kirjoitti Kotomitsukin, yhden Japanin suosituimmista painijoista, tulleen kiristetyksi toukokuussa baseball-vedonlyöntivelkojen takia.

Vedonlyönti on Japanissa laitonta lukuunottamatta muutamia valtion hallinnoimia urheilulajeja. Baseballiin liittyvää vedonlyöntiä pidetään Japanissa sidottuna järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Vaikka Kotomitsuki aluksi kielsi yhteytensä vedonlyöntiin. Japanin sumoliiton sisäisessä tutkinnassa jopa 65 painijaa ja tallihenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä myönsi lyöneensä vetoa jollain tavalla ja 29 heistä myönsi lyöneensä vetoa baseball-pelissä. Myöhemmin myös Kotomitsuki myönsi osallisuutensa baseball-vedonlyöntiin.

Maan sumoliitto harkitsee nyt hyllyttävänsä skandaalin vuoksi jopa kolmanneksen Japanin sumopainijoista heinäkuussa pidettävistä painin arvokisoista.

Viime vuosina sumopainin suosio on hiipunut muiden lajien suosion kasvun takia, mutta myös jatkuvasti paljastuvia huume-, väkivalta- ja vedonlyöntiskandaaleja pidetään suosion hiipumisen syynä. Japanin urheilu- ja vapaa-aikaministeri onkin luonnehtinut sumopainin olevan kriisissä.

(MTV3 - AP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja