Summaselle pelirangaistus

Jokerien valmentaja Raimo Summanen sai tiistain HIFK-Jokerit-ottelussa toimihenkilölle harvinaisen pelirangaistukseen. Summanen tulistui kamppailun toisessa erässä HIFK:n 2-2-tasoituksesta niin, että käveli vaihtoaitiosta jäälle.

Tuomarikaksikolle Timo Favorinille ja Kimmo Siipolle jäi vain yksi mahdollisuus: -Säännöt sanovat selkeästi, että toimihenkilö ei saa tulla jäälle. Jos niin tapahtuu, niin rangaistukseksi tuomitaan pelirangaistus käytöksestä, Favorin selvitti.

Favorin kävi läpi sääntökirjaa jäällä kävelemisen osalta myös Summaselle heti kun tämä oli palannut vaihtoaitioon. Kaksikko piti pikapalaverin Jokerien vaihtoaition kupeessa ja Summasen kädet viuhtoivat vilkkaasti.

-Säännöt ovat asiasta yksiselitteiset, Favorin toisti. Toimihenkilön pelirangaistus merkitään ottelupöytäkirjaan 20 minuutin jäähynä ja sen lisäksi Jokerit sai 2 minuutin joukkuerangaistuksen. Summaselle tuomio tiesi sitä, että hänet poistettiin vaihtoaitiosta eikä hän saanut enää johtaa Jokereita.

-Sääntöjen mukaan pelirangaistuksen saanut toimihenkilö ei saa valmentaa joukkuetta. Pukukoppiin menemistä ja muuta meidän tuomareiden on vaikea tai mahdoton valvoa - eikä se olekaan meidän tehtävämme, mutta esimerkiksi vaihtopenkille rangaistu valmentaja ei saa palata, Favorin linjasi.

Selvä ja täsmentämätön syy

Favorin väitti, ettei tiedä miksi Summanen kulki jäälle. Summanen taas ei tuoreeltaan halunnut kommentoida syytä jäälle menoonsa. Hänen mielestään syy on ilmeinen niille, jotka seuraavat jääkiekkoa.

Summasen lausuntoihin sisältyi kuitenkin maltillista diplomatiaa, sillä hän lupasi tarvittaessa palata aiheeseen sekä syihin kunhan on ensin puhunut erotuomareiden (Favorin-Siipo) kanssa.

Jokerien peliä johti loppupelin ajan Waltteri Immosen kanssa Jokerit HC:n toimitusjohtajan Matti Virmanen. Virmanen oli ottelussa alkuun lehtereillä vain kamppailua seuraamassa, mutta saikin heittää nahkatakkinsa sivuun pikkutakin ja työtehtävien tieltä.

Jokerien valmentaminen ei ole Virmaselle uutta, sillä hän on aikaisemmin ollut vaihtopenkillä lyhyitä toveja. Tiistaina vaihdos toimi, sillä Jokerit voitti pelinsä hänen alaisuudessaan 2-0 mikä auttoi sen 4-2-lopputulokseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat