Mainos

Summanen hävisi kunnianloukkauskäräjät

Jääkiekkopersoona Raimo Summanen on hävinnyt oikeusjutun, jossa hän vaati 12 000 euron korvauksia Iltalehdeltä.

Oikeus hylkäsi lehden urheilutoimittajaan kohdistetut syytteet kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Jutussa oli kyse kahdesta Iltalehdessä vuonna 2006 julkaistusta jutusta. Ensimmäisessä jutussa toimittaja ruoti Summasen ihmissuhdetaitoja ja käyttäytymistä, toisessa Summasen saamia potkuja jääkiekkokuvioissa.

Syyttäjä katsoi, ettei Summanen ole jääkiekkovalmentajana julkinen henkilö, jonka tulisi sietää rankempaa arvostelua. Käräjäoikeus oli toista mieltä. Se totesi jääkiekon olevan Suomen seuratuin joukkuelaji, joka asettaa siinä toimivat henkilöt, erityisesti päävalmentajan median avoimen arvioinnin kohteeksi.

Oikeuden mukaan Summaseen jutussa liitetetyt luonnehdinnat eivät ole häpäiseviä, varsinkaan kun ne koskevat menettelyä julkisessa toiminnassa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan ensimmäisessä kirjoituksessa Summasesta esitettyjä luonnehdintoja voidaan osaksi pitää hyvän maun ja sopivaisuuden rajoilla liikkuvina, mutta tahallisesta kunnianloukkausrikoksesta ei ole kysymys.

Syytteen mukaan toinen, Summasen irtisanomisia koskeva artikkeli perustuu valheellisiin tietoihin siitä, että hänet olisi irtisanottu tai erotettu jääkiekkovalmentajan tehtävistä.

Oikeus katsoi todistelun perusteella potkut tosiasiaksi, eikä kirjoituksessa ole näin esitetty perättömiä tai halventavia tietoja Summasesta. Oikeuden mukaan jutun sanallinen muotoilukaan ei ollut niin kärjekäs, että se ylittäisi julkisen toiminnan hyväksyttävyyden rajan.

Oikeus määräsi valtion korvaamaan Iltalehden toimittajalle oikeudenkäyntikuluja 4500 euroa viivästyskorkoineen.

Asiaa puitiin käräjillä viime viikolla. :

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.