Mainos

Sumatran järistyksissä kuolonuhreja

Paikallisten viranomaisten mukaan kahdessa järistyksessä on kuollut ainakin 70 ihmistä. Järistykset tuntuivat Singaporessa asti.

Voimakas maanjäristys ravisteli tiistaina Sumatran saarta Indonesiassa. Ainakin 70 ihmistä sai surmansa järistyksessä, joka hajotti rakennuksia ja aiheutti paniikkia aina Singaporessa ja Malesiassa asti.

Kuolonuhrien määrän pelätään kasvavan edelleen, sillä lukuisten ihmisten uskotaan jääneen sortuneiden rakennusten raunioihin. Loukkaantuneita on satoja.

Sumatraan iski ensin 6,3 richterin järistys, jonka keskus oli sisämaassa vuoristoisella alueella noin 50 kilometriä Padangin kaupungista. Ensimmäistä järistystä seurasi 6 richterin jälkijäristys.

Viestintäyhteydet järistyksen keskusta lähellä oleville alueille katkesivat, eikä tuhoista siellä siksi ole tarkkaa tietoa.

Länsi-Sumatran maakunnan sairaalat olivat tupaten täynnä loukkaantuneita. Monet ihmiset ovat paenneet kodeistaan jälkijäristysten pelossa, ja Padangin viranomaiset pystyttivät telttoja jalkapallokentälle hätämajoitusta varten. Viranomaiset ja Punainen Risti jakoivat asukkaille riisiä, juomavettä ja lääkkeitä.

- Luulin, että iso auto oli ajamassa talon ohi. Juoksin ulos talosta, mutta jäin sortuneen rakennuksen alle, kertoo 50-vuotias Misbadi tuntojaan järistyshetkellä.

Solokista kotoisin oleva Misbadi selvisi kuitenkin järistyksestä murtuneella käsivarrella.

Singaporessa paniikkia

Järistys herätti Sumatralla ja muualla Aasiassa pelkoja uudesta tsunamista. Vuoden 2004 tsunami sai alkunsa Sumatran rannikon edustalla tapahtuneesta suuresta maanjäristyksessä. Padang on yksi harvoja indonesialaiskaupunkeja, joissa tsunamivaroitusjärjestelmä on jo käytössä.

Singaporessa sadat ihmiset ryntäsivät ulos pilvenpiirtäjistä kaduille, kun maa alkoi täristä. Osa ihmisistä itki. Järistys sai liikekorttelien korkeat rakennukset huojumaan hieman.

- Me nappasimme vain laukkumme ja lähdimme. Kaikki olivat paniikissa, kertoo singaporelainen toimistotyöntekijä Nicholas Wong paikalliselle radiolle.

Järistys ei kuitenkaan tiettävästi aiheuttanut tuhoja sen paremmin Singaporessa kuin Malesiassakaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.