Sulkainen salamatkustaja otti lentokonekyydin Teneriffalta Ouluun – "Laskutelinetilassa matkannut kirjekyyhky on toipunut rankasta reissusta hyvin"

Lento keskeytettiin: Mies päätti käyttää matkustamoa kuntosalinaan 0:31
Video: Kone joutui lokakuussa poikkeamaan lennolta niskuroivan matkustajan takia – veti leukoja kesken lennon

On lintuja, jotka lentävät kevään tullen takaisin Suomeen omin voimin – ja sitten on lintu, joka nappasi lentokonekyydin Teneriffalta Ouluun.

Lentokenttäpalveluja pyörittävän Airpron Instagram-tilillä julkaistin kuvat varsin rankasta matkasta selvinneestä linnusta.

Omia siipiä kyyhkyn ei kuitenkaan ollut tarvinnut käyttää, vaan pulu oli matkannut Teneriffalta Ouluun hapettomaksi ja kylmäksi kuvaillussa lentokoneen laskutelinetilassa. 

– Kuusi tuntia matkannut kirjekyyhky on toipunut rankasta reissusta hyvin. Rengastettu viestikyyhky on toistaiseksi kuormaajiemme hellässä huomassa, Airpron Instagram-postauksessa kirjoitetaan.

Teneriffan auringosta nollakelien Ouluun 

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan lintu, jonka renkaassa luki "Spain Canaria", on nyt toimitettu Pohjois-Pohjanmaan lintutieteelliselle yhdistykselle.

Ainakin lämpötilan osalta pululla on totisesti totuttelemista. Santa Cruz de Tenerifen kaupungissa Teneriffalla on Forecan mukaan tällä hetkellä aurinkoista yli 20 astetta lämmintä, kun taas Oulussa lämpötila liikkuu nollan tuntumassa.

Lue myös:

    Uusimmat