Mainos

Sulava lumi paljastaa kymmenien tuhansien vahingot

Poikkeuksellisen runsasluminen talvi on vahingoittanut kaupunkien puisto- ja viheralueita. Aurauksesta ja lumen määrästä koituvat vahingot tuovat esimerkiksi Helsingin kaupungille ison lisälaskun.

- Ehdottomasti haitat ovat viime vuosia suurempia, ja tämä maksaa myös kaupungille. Me tulemme esittämään, että tarvitsemme varmasti lisärahoitusta vaurioiden korjaamiseen. Ihan tarkkoja summia en vielä osaa sanoa, mutta kymmenistä tuhansista euroista puhutaan, kertoo Helsingin kaupungin katu- ja puisto-osaston puistovastaava Pekka Engblom.

Puistoalueiden vahingot näkyvät muun muassa kasvillisuuden, puiden ja runkosuojien sekä katurakenteiden kuten aitojen vaurioina.

- Kaikki vauriot eivät ole vielä läheskään paljastuneet, mutta lunta on ollut pakko aurata pensasistutusten päälle, jotka ovat sitten tuhoutuneet, Engblom kertoo.

Engblomin mukaan Helsingissä tullaan myös keskustelemaan siitä, kuka vauriot maksaa.

- Tavallisesti urakoitsijat maksavat aiheuttamansa vahingot, mutta tämä vuosi on ollut lumen määrän suhteen niin poikkeuksellinen, että nyt tullaan tekemään varmaan joitakin kompromisseja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.