Mainos

SUL selvittää doping-tapausta

Suomen urheiluliitto yrittää selvittää, miksi kahden suomalaisen huippu-urheilijan autosta löytyi viime keväänä Ranskassa doping-aineita.

Ilta-Sanomien mukaan efedriiniä oli auton hanskalokerossa 30 tablettia ja klenbuterolia 44 tablettia. MTV:n uutisten tietojen mukaan autossa oli myös kovana doping aineena pidettyä testosteronia ja menatoniinia. Testrosteronia eli anabolista steroidia löytyi neljä ampullia. Menatoniinia löytyi 250 tablettia. Ainetta käytetään tasaamaan hormonin käytöstä aiheutuvia raivokohtauksia.

Ranskan tulli teki takavarikon sisämaassa. Mistään rajatarkastuksesta ei ollut kyse. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että tulli oli saanut aineista vihjeen. Kuulantyöntäjä Ville Tiisanoja ja kiekonheittäjä Timo Tompuri kiistävät tietävänsä kojelaudan alla piilossa olleista aineista mitään.

Suomen urheiluliiton puheenjohtajan Ilkka Kanervan mukaan Tompuri ja Tiisanoja eivät tule saamaan kilpailukieltoa doping-löydön seurauksena. Urheiluliitto käsittelee asiaa ensi keskiviikkona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.