Sukupuolineutraali avioliitto tekee tuloaan

Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen avioliittoon edennee varsin nopeasti Suomessakin.

Enemmistö puoluejohtajista oli Porin puoluejohtajapaneelissa sukupuolineutraalin avioliiton kannalla. Vain kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja perussuomalaisten Timo Soini pitäisivät avioliiton miehen ja naisen välisenä.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi muistutti kuitenkin, että keskusta kannattaa perinteistä avioliittokäsitystä. Itse hän suhtautuu myönteisesti mies- ja naisparien vihkimiseen.

Kokoomuksen Jyrki Katainen korosti, ettei kirkon asioihin olla puuttumassa mitenkään. Kataisen mielestä kyse on samojen lainsäädännöllisten oikeuksien ja tasa-arvon turvaamisesta kaikille.

Räsänen piti puolestaan täytenä pötypuheena Kataisen näkemystä, jonka mukaan asialla ei olisi vaikutusta kirkkoon. Hän huomautti, että Ruotsissa sukupuolineutraalin avioliiton hyväksyminen johti välittömästi ankaraan painostukseen kirkkoa kohtaan.

Räsänen joutui jälleen myös selittämään, mitä kristillisdemokraatit oikein tarkoittivat puheillaan homoseksuaalien Pride-kulkueen provokatiivisuudesta.

Räsänen korosti, että kulkuetta kohtaan tehty isku oli ehdottoman tuomittava. Hän paheksui kuitenkin sitä, että perinteisen avioliittokäsityksen puolustamisesta leimataan nykyisin suvaitsemattomaksi tai yhteistyökyvyttömäksi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat