Mainos

Suklaa ei kallistu - vielä

Fazerin Sinisen hinta ei kohoa vielä muutamaan kuukauteen, vaikka Norsunluurannikon levottomuudet ovat nostaneet kaakaon maailmanmarkkinahinnan toiseksi korkeimmalle lähes 30 vuoteen. Fazerilla seurataan tilannetta kuitenkin tarkasti.

- Suklaatuotteiden hinnat eivät muutu nopeasti. Hintojen nousu riippuu siitä, kuinka pitkäksi aikaa kaakao kallistuu eli kuinka kauan levottomuudet jatkuvat, Fazer-makeisten toimitusjohtaja Tom Lindblad kertoo.

Fazer hankkii kaakaonsa isoilta eurooppalaisilta yrityksiltä jauheena, ei suoraan papuina Norsunluurannikolta. Yhtiö ei paljasta varastojensa määrää, mutta yleensä alan yhtiöt ovat varanneet kaakaokiintiöitä useiksi kuukausiksi kiinteään hintaan.

- Sokeri, kaakao ja maito ovat erittäin merkittävässä roolissa suklaan teossa, joten seuraamme kaikkien avainraaka-aineiden hintoja tarkasti, Lindblad sanoo.

Makeisten hinnat ovat jo kohonneet tai kohoamassa vuodenvaihteessa käyttöön otetun makeisten ja jäätelön valmisteveron takia. Valtio kerää makeis- ja jäätelöverolla sekä virvoitusjuomaveron korotuksella arviolta 135 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.