Mainos

Sukeltajat siivoavat vesistöjä

Maailman sukeltajat tempaisevat tänään vesistöjen puolesta. Sukeltajat keräävät rantavesistä romua ja roskia osoittaakseen, etteivät vedet ole kaatopaikkoja. Suomessa jo tutuksi tulleen AWARE-tapahtuman järjestää sukelluskoulutusjärjestö PADI.

Helsingin Kaisaniemen rannassa, Hangon Itäsatamassa, Salon Salojoessa, Turun Aurajoessa, Porin jokirannassa ja Lahden Vesijärvessä vietetään omat roskankeräystapahtumat, jotka alkavat jo ennen puoltapäivää. Kahdeksas keräystempaus kokoaa satoja kiloja romuja ja roskaa, jos suomalaiset ovat elelleet edellisten vuosien malliin. Vedestä on noussut muun muassa pulloja, puistonpenkkejä, akkuja, muovijätettä ja polkupyöriä.

AWARE on lyhenne sanoista Aquatic World Awareness, Responsibility and Education. Tempaus herättelee ihmisiä näkemään ympäröivät vedet, tuntemaan vastuuta niiden puhtaudesta ja viemään sanaa muillekin. PADI kouluttaa sukeltajia, mutta se toimii myös vedenalaisen ympäristön suojelijana. Järjestöllä on neuvoa-antava ympäristökomitea, jonka kansainväliset asiantuntijat ovat muidenkin ympäristöjärjestöjen käytettävissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.