Mainos

Sukeltajat jälleen Kurskin hylylle

Sukeltajat ovat jatkaneet yrityksiä nostaa pintaan lisää Kurskin hylyssä olevia ruumiita.

Venäjän laivasto on jatkanut ydinsukellusvene Kurskin uhrien nostoyrityksiä. Laivasto ilmoitti samalla, että operaatiota jatketaan enää viikko.

Venäjän Pohjoisen laivaston edustajan mukaan norjalaiset ja venäläiset sukeltajat puhkaisivat lauantaina pienen reiän Kurskin neljänteen osastoon, missä sijaitsivat miehistön majoitustilat ja ruokala. Asiantuntijat olettavat, että tässä osastossa saattoi oleilla onnettomuushetkellä jopa 30 miehistön jäsentä.

Tähän mennessä yli sadan metrin syvyydessä makaavasta hylystä on saatu nostettua pintaan vain 12 ruumista, jotka on kaikki pystytty tunnistamaan. Ruumiiden nosto-operaatio on jatkunut jo kaksi viikkoa. Venäjän laivaston komentajan Vladimir Kurojedovin mukaan ruumiiden nostoyrityksiä ei jatketa enää 11. marraskuuta jälkeen.

Ei lopullista selitystä

Kursk upposi Barentsinmeren pohjaan 12. elokuuta. Turmassa saivat surmansa kaikki 118 miehistön jäsentä. Venäjä ei ole vielä esittänyt lopullista selitystä Kurskin uppoamiselle. Kurojedov kuitenkin toisti lauantaina uskovansa, että sukellusvene törmäsi ennen uppoamistaan ulkomaiseen alukseen. Myös turman venäläiset tutkijat ovat lähteneen tästä oletuksesta, amiraali totesi.

Kurojedovin mukaan onnettomuuspaikan ympäröivällä suljetulla merialueella oli havaittu perjantaina vieras sukellusvene. Lännessä venäläisten törmäysepäilyt on torjuttu, ja onnettomuuden todennäköisimpänä syynä on pidetty Kurskin oman torpedon aiheuttamaa räjähdystä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.