Mainos

Sukellusveneet kolumbialaisten salakuljettajien uusin ase

Tullivalvonnan tehostuminen on ajanut kolumbialaiset huumeiden salakuljettajat aaltojen alle. Rikollisliigat ovat alkaneet rakentaa sukellusveneitä kuljettaakseen laittomat lastinsa huomaamatta ulkomaille.

Siniseksi maalatut lasikuitualukset eivät ole kunnon sukellusveneitä, mutta niillä pääsee sen verran syvälle pinnan alle, että niitä on vaikea havaita.

Halvaksi sukellusvenekuljetukset eivät tule. Yhdysvaltain laivasto arvioi yhden aluksen rakentamisen maksavan 600 000 dollaria (vajaat 400 000 euroa), mutta kutakin niistä käytetään vain kerran. Onnistuneen matkan jälkeen laiva upotetaan, varmuuden vuoksi.

Yhteen laivaan mahtuu kuitenkin jopa kymmenen tuhannen kilon kokaiinilasti, joten laivaan sijoitetut rahat saadaan moninkertaisesti takaisin, jos matka onnistuu. Sukellusveneet liikennöivät lähinnä Tyynellämerellä

Kolumbiasta Väli-Amerikkaan ja Meksikoon, joista huumeet kuljetetaan edelleen Yhdysvaltoihin.

Aina joskus salakuljettajat joutuvat upottamaan lastinsa tahallaan, kun viranomaiset huomaavat heidät. Kerran kolumbialaiset pääsivät jopa seuraamaan televisiosta, kuinka omatekoisen sukellusveneen miehistö avasi tahallaan aluksen luukut ja lähetti sen vetten syvyyksiin.

TV:stä tutut konnat onnistuivat välttämään tuomiot, sillä he saivat veneensä upoksiin riittävän nopeasti, eikä poliisi pystynyt todistamaan heidän kuljettaneen siinä huumeita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.