Mainos

Sukellusveneeseen tunkeutuneelle lievä syyte

Brittisukellusveneeseen tunkeutumaan päässyt suomalaisnainen selviää lievällä syytteellä.

Brittilaivaston ydinsukellusveneeseen tunkeutunutta naista ja hänen seurassaan ollutta miestä syytetään ainoastaan ilkivallasta.

Ilkivaltasyyte tulee siitä, että he leikkasivat reiän verkkoaitaan.

Mitään muita syytteitä ei ole tulossa, mikä saattaa johtua siitä, että tapaus on brittilaivastolle mitä kiusallisin.

Britanniassa ydinsukellusveneeseen tunkeutuneet suomalainen ja ruotsalainen rauhanaktivisti ovat olleet pidätettyinä viikonlopun yli. Suomalaisnainen päästettiin kuitenkin tänään vapaaksi.

Suomalainen ja ruotsalainen rauhanaktivisti tunkeutuivat lauantain vastaisena yönä brittiläiseen ydinsukellusveneeseen Devonportin tukikohdassa Plymouthissa Britanniassa.

Tempauksen tavoitteena oli osoittaa, että ydinsukellusveneeseen voi halutessaan päästä helposti kuka tahansa, myös terroristit.

Ei vartijoita

Kaksikko oli päässyt satama-alueelle ilman mitään vaikeuksia. Päästyään sukellusveneeseen naispuolinen suomalaisaktivisti ja miespuolinen ruotsalaisaktivisti odottivat jonkin aikaa, ja laukaisivat sitten tahallaan hälytyksen. Pidätys sujui myös ilman mitään dramatiikkaa. Kaksikko ei ollut aiheuttanut sukellusveneelle mitään vahinkoa, vaan halusivat pelkästään kiinnittää huomiota siihen, että kuka tahansa pääsee tunkeutumaan veneeseen.

Tapauksesta ovat tiedottaneet Britannian puolustusministeriö, laivasto ja rauhanaktivistien ryhmä. Oppositiopuolue liberaalidemokraattien mukaan tempaus osoitti järjestelmän haavoittuvaisuuden.

-Se tukee uskomusta, että kolmikärkisukellusveneeseen on mahdollista murtautua pienellä vaivalla jopa silloin, kun pääministeri on itse varoittanut korkeimmasta mahdollisesta terroristi-iskujen riskistä, sanoi puolueen tiedottaja Colin Breed.

(MTV3-STT-TT-AFP)

(Seitsemän uutiset 17.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.