Mainos

Sukarin apu ei pelastanut Tapiolan jalkapallostadionia

Espoon Tapiolaan suunnitellun jalkapallostadionin rakentaminen mutkistuu. Espoon kaupunginhallitus on palauttanut rakennushankkeen uuteen valmisteluun.

Kaupunginhallitus haluaa, että hankkeen taloudellisista laskelmista ja rakennuskustannuksista hankitaan asiantuntijalausunto. Lisäksi stadionin rakentamisen oman pääoman tulee olla vähintään kymmenen prosenttia rakennuskustannuksista.

- Kaupunginhallitus piti taloussuunnitelmia ja hankkeen toimijoiden mahdollisuuksia toteuttaa hanke epärealistisina. Nyt edellytetään, että oma pääoma pitää olla vähintään 10 prosenttia. Sekin on vielä vähän näin suuressa hankkeessa, selittää kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell (vihr).

Jalkapallostadionin rakentamisen taustalla ovat Pallohonka Oy sekä joukko rahoittajia, muun muassa Toivo Sukari. Hankkeen puuhamiehet ovat itse valmiita sijoittaa rakentamiseen vain puoli miljoonaa euroa, kun rakentamisen kokonaiskustannus on lähes 23 miljoonaa euroa.

Toimijat ovat esittäneet, että Espoo myöntäisi hankkeelle lainaa 10 miljoonaa euroa. Hertell pitää lainan pyytämistä erikoisena.

- Yleensä vastaavissa hankkeissa kaupunki on saattanut taata lainoja. Olisi todella poikkeuksellista, että kaupunki sijoittaisi tällaiseen tarkoitukseen 10 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime vuoden joulukuussa, että hankkeen taustalla oleva Pallohonka Oy on käytännössä luottokelvottomassa tilassa. Ulosottomerkintöjä on sekä vastuuhenkilöllä että yrityksellä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.