Mainos

Sukari syytteestä: Oikeusmurha

Liikemies Toivo Sukari on tyrmistynyt samastaan lahjusrikossyytteestä. Sukaria syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta, mikä liittyy kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlien rahoittamiseen.

- Lahjuksen antaminen on täysin mahdotonta, koska minulle ei ole ollut yhtäkään tällaista hanketta Varsinais-Suomessa, jossa Kanerva olisi voitu vaikuttaa asiaan. En myöskään tiennyt maakuntaliitosta tai siitä, että Kanerva oli tällaisen liiton puheenjohtaja ennen poliisikuulusteluja. Kyllä tämä on niin kaukaa haettu, että en ymmärrä asiaa ollenkaan. Tuntuu uskomattomalta, että tästä voidaan syyte nostaa.

Sukari sanoo, että hän rahoitti Kanervan syntymäpäiviä pyynnöstä.

- Sain soiton, että juhlat järjestetään ja kysyttiin tukea juhlille. Koska kyseessä oli turkulainen ulkoministeri, halusin olla mukana tukemassa. Ennen juhlia en ollut ollut Kanervan kanssa tekemisessä henkilökohtaisesti juuri lainkaan.

Sukarin mukaan häntä vastaan ei voida oikeudessa löytää näyttöä lahjonnasta, koska perusteita lahjonnalle ei ollut. Sukari pelkääkin, että syyte leimaa hänet, vaikka oikeus toteaisi hänet lopulta syyttömäksi.

- Kyseessä on oikeusmurha, minusta on tehty rikollinen. Ei tavallinen kansa ajattele, että nyt vasta syytetään. Tämä on myös negatiivinen asia bisneksilleni, kuka vastaa niistä seurauksista?

Sukarin lisäksi jutussa syytetään Kyösti Kakkosta, Arto Merisaloa, ja Tapani Yli-Saunamäkeä törkeästä lahjuksen antamisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.