Mainos

Suivaantunut vahtimestari kävi alaikäisen kimppuun Espoossa

Oppilaan tupakoinnista koulualueella suivaantunut vahtimestari hyökkäsi oppilaan kimppuun Espoon Omnia-ammattioppilaitoksen pihalla. Käsirysy tallentui videolle, joka ilmestyi internetin videopalvelu Youtubeen tänään.

Välikohtaus tapahtui jo 24. maaliskuuta, ja vahtimestari on saanut menettelystään kirjallisen varoituksen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen-lehti verkkosivuillaan.

Videolla vahtimestari pitää oppilasta maata vasten painettuna ja tönii tätä seisaaltaan. Hän uhittelee oppilaalle pitkään.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Sampo Suihko kertoo MTV3:lle, että vahtimestari ja oppilas tapasivat seuraavana päivänä.

- Molemmat osapuolet pyysivät anteeksi, ja asia on sovittu, Suihko sanoo.

Hänen mukaansa oppilaalle ei koitunut tapahtuneesta fyysisiä vammoja.

"Aikuiselta anteeksiantamatonta"

Suihko kertoo, että alaikäisen oppilaan huoltajaan oltiin yhteydessä eikä tälläkään ollut asiassa vaatimuksia.

- Mutta aikuiselta tuollainen provosoituminen on anteeksiantamatonta, Suihko sanoo.

- Katsoimme heti, että kyseessä on vahtimestarin osalta kurinpidollinen asia.

Poliisille oppilaitos ei tapauksesta ilmoittanut, koska katsoi, että kyseessä on koulun sisäinen asia.

- Se tapahtui koulualueella, Suihko sanoo.

Poliisi katsoo videon

Koulun pihat ovat kuitenkin julkisia paikkoja, joilla tapahtuneet pahoinpitelyt ovat yleisen syytteen alaisia rikoksia. Sen sijaan lievästä pahoinpitelystä, joka on kohdistunut 15 vuotta täyttäneeseen, syyttäjä ei saa nostaa syytettä ilman uhrin suostumusta.

Espoon poliisilla ei perjantai-iltana ollut tietoa tapauksesta, mutta päivystävä komisario Petri Lillvis tutustui videoon. Hän lähetti sen tiedoksi Espoon poliisin väkivaltarikosyksikköön, joka ratkaisee, onko asiassa syytä aloittaa rikostutkinta.

Videosta näkyy myös, kuinka toinen vahtimestari tulee paikalle kesken käsikähmän. Hän ei puutu tapahtumien kulkuun mitenkään.

- Kysyin asiasta toiselta vahtimestarilta. Hän sanoi tulkinneensa tilanteen sellaiseksi, ettei voinut siihen puuttua, koska ohjeet kieltävät fyysisen puuttumisen tappeluihin, Suihko kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.