Mainos

Suivaantuivat kannabiskaupasta – painostivat myymään amfetamiinia golfmailalla uhaten

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota tapauksessa, jossa miesjoukko tunkeutui asuntoon anastaen omaisuutta, uhkaillen seuraamuksilla ja rikkoen irtaimistoa golfmailalla.

Kolmea miestä syytettiin alun perin ryöstöstä, mutta syytteet hylättiin tältä osin. Ryöstösyytteet kaatuivat, sillä väkivaltaa ja sillä uhkaamista käytettiin oikeuden mukaan pelotteena ja painostuskeinona huumeiden myyntitoiminnan aloittamiseksi.

Syytetyt olivat kertoneet, että he olisivat tunkeutuneet asianomistajien asuntoon ostettuaan heiltä kannabista, joka olisi paljastunut sovittua määrää vähäisemmäksi ja laadultaan huonoksi.

Rikkoivat irtaimistoa ja uhkailivat

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei syy ollut kuitenkaan huumeen laatu, vaan sen myynti. Syytetyt pitivät asianomistajia kilpailijoina ja päättivät siksi lähteä pelottelemaan näitä. Mukaan he ottivat golfmailan sekä nyrkkiraudan.

Miehet sopivat tapaamisen talon pihalle keskellä yötä, mutta menivätkin sen sijaan koputtamaan asianomistajien oveen. Oven avauduttua he työnsivät oikeuden mukaan oven avanneen miehen sivuun ja astuivat asuntoon.

Sisällä on oltiin noin tunti, minä aikana miehet uhkailivat asianomistajia, rikkoivat television ja tietokoneen näytön golfmailalla ja löivät sisällä olleita.

Tilanne laukesi viimein, kun kannabiskauppaa harjoittanut mies lupasi ryhtyä myymään amfetamiinia syytetyn laskuun.

Keräsivät nimet ja veivät puhelimet

Miehet myös ottivat mukaansa asunnossa olleiden sukat, vyöt ja puhelimet, mikä viittaa siihen, että he pyrkivät estämään pakenemisen tai avun soittamisen.

Tätä myös vahvennettiin uhkailemalla seuraamuksilla, mikäli tapauksesta kerrottaisiin poliisille. Asianomistajat kertoivat muun muassa erään syytetyistä puhuneen elävältä hautaamisesta. Miehet myös kirjasivat ylös huoneistossa olleiden nimet ja osoitteet pelottelumielessä.

Mukaan lähti myös tietokone sekä asunnosta löytyneet kymmenen grammaa kannabista. Omaisuuden anastaminen oli syytettyjen mukaan päähänpisto.

Myös yksi uhreista tuomittiin 

Kaksi miehistä tuomittiin varkauksista, laittomista uhkauksista ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta kymmenen kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Toisen syyksi luettiin myös pahoinpitelyitä.

Kolmannella miehistä oli useita ehdottomia vankeusrangaistuksia, minkä vuoksi tämä tuomittiin kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiota alensivat aikaisemmat rangaistukset.

Miehet määrättiin myös yhteisvastuullisesti maksamaan toiselle asianomistajalle vahingonkorvauksia 1460 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 1500 euroa. Toiselle asianomistajalle kärsimyksestä tuli maksettavaa 500 euroa. Lisäksi syytetyt maksavat myös asianomistajan avustustajan palkkion.

Lisäksi kovistelun kohteena ollut asunnossa ollut mies tuomittiin humausainerikoksesta 15 päiväsakon rangaistukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.