Mainos

Suistumisonnettomuudet lisääntyneet

Vielä viisi vuotta sitten yleisin onnettomuustyyppi tieliikenteessä oli kohtaamisonnettomuus. Nyt onnettomuudet ovat useimmiten teiltä suistumisia.

Tieliikenteessä sattui tammi-syyskuussa 276 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli yhteensä 306 henkeä. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan mukaan onnettomuustyypeissä on viime vuosien aikana tapahtunut muutos. Nyt suurin osa onnettomuuksista on suistumisia. Viisi vuotta sitten kohtaamisonnettomuudet olivat yleisin onnettomuustyyppi.

Yli 25-vuotiaiden aikuisten aiheuttamat kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet lisääntyivät alkuvuonna merkittävästi. Voimakkain kasvu tapahtui ikähaarukassa 26-40-vuotiaat. He aiheuttivat tutkituista tieturmista 57 eli 27 prosenttia kaikista kuolinonnettomuuksista. Myös 41-60-vuotiaiden aiheuttamat kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat lisääntyneet. Sitä vastoin alle 26-vuotiaiden onnettomuudet ovat laskusuunnassa.

Tiedot käyvät ilmi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien ennakkoraportista, johon on koottu tammi-syyskuussa tapahtuneet kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet.

Tämän vuoden tammi-syyskuussa on kevyen liikenteen onnettomuuksissa menehtynyt jo 61 henkeä. Muutos huonompaan suuntaan näkyy lisääntyneinä polkupyöräonnettomuuksina. Kuolemaan johtaneita polkupyöräonnettomuuksia on tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä ollut 33, kun viime vuoden vastaavana aikana niitä oli 20.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.