Mainos

Suhde Kailajärveen alkoi deittipalstalta - "Hannu istui koneella kuin tatti"

Vantaan käräjäoikeudessa kuultiin tänään WinCapita-oikeudenkäynnin päähaaran toista syytettyä, Hannu Kailajärven avustajana sijoitusklubissa toiminutta naista.

Keski-ikäisen naisen epäillään avustaneen Hannu Kailajärveä myös epäillyissä talousrikoksissa. Syyttäjä vaatii Tiina Wartille rangaistusta törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta, tai toissijaisesti avunannosta näihin rikoksiin.

Wartti kiistää syyllisyytensä. Hän kertoo toimineensa lähinnä miesystävänsä Hannu Kailajärven huoltajana. Pariskunta muutti pian suhteen alun jälkeen Espanjaan.

- Hannu istui koneella kuin tatti. Olimme lähteneet sillä puheella Espanjaan, että puolet päivästä tehdään töitä ja puolet harrastetaan. Se kuulosti ihanalta.

Syytetty muun muassa vastasi klubin sähköposteihin sekä teki klubin sivuilla julkaistuja tekstejä. Hän kuitenkin kertoo tehneensä kaiken Kailajärven ohjeistuksen mukaan. Hän kertoo luulleensa koko ajan, että kyse oli normaalista valuuttakaupasta.

- En ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, hän kertoi oikeudessa.

Tietokone vei Kailajärven huomion

Suhde Kailajärveen alkoi vuonna 2004 internetin treffipalsta Deitti.netin kautta.

Kailajärvi oli vaikuttanut älykkäältä ja valmiilta sitoutumaan muuhunkin kuin pelkkään satunnaiseen tapailuun. Pari vietti aluksi paljon aikaa naisen asunnolla. Samana kesänä Kailajärvi ehdotti muuttoa Espanjaan. Syksyllä nainen jätti vakituisen työpaikkansa ja lähti Espanjaan Kailajärven perässä.

Espanjassa arki tuli pian vastaan, kun Kailajärvi alkoi viettää yhä pidempiä aikoja tietokoneen ääressä. Pariskunnan välille kehkeytyi paljon riitoja, kun Wartin oli kulutettava aikaa Espanjassa yksin. Sama tilanne jatkui pariskunnan palattua Espanjasta takaisin Suomeen.

- Me emme tehneet mitään yhdessä. Minä en saanut mitään huomiota, kun hän istui tietokoneen ääressä.

Miesystävä oli "nero ja älykkö"

Kun pyramidihuijausepäilyt alkoivat paljastua vuonna 2008, Kailajärvi ja naisystävä lähtivät pakomatkalle Eurooppaan. Nainen kiistää kyseessä kuitenkaan olleen pakomatka, vaikka matkalla esiinnyttiinkin väärillä nimillä.

- Ei minulla mitkään hälytyskellot soineet. Hannu oli monesti esiintynyt toisilla nimillä. Ymmärsin sen, että se oli ihan julkisuuden takia. Hän oli tällainen nero ja älykkö, ja sellaisena jäsenetkin pitivät häntä. Hän oli tavallaan julkkis, nainen selitti Kailajärven asemaa oikeudessa.

Kailajärvi otettiin kiinni Ruotsissa joulukuussa 2008. Wartti oli silloin jo palannut Suomeen. Nyt hän kertoo oikeudessa, että uskoi todella Kailajärven käyneen valuuttakauppaa. Parin koko arki oli aikataulutettu sen mukaan.

- Olin elänyt kolme ja puoli vuotta siinä uskossa, että hän tekee valuuttakauppaa. Hänellä oli Forexin sivut koko ajan esillä. Tiesin, että hän kehittää signaalisysteemiä. Pidin Hannua tosi nerona. Ajattelin, että se tapahtuu noin vain.

Syyttäjä vaatii naista korvaamaan rikoshyötyinä useiden vuosien aikana saamansa yli 150 000 euroa. Oikeus kuulee Hannu Kailajärveä myöhemmin tällä viikolla. Päähaaran oikeudenkäynti kestää vielä kuukausia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.