Mainos

Suharto kehottaa uhrauksiin

Indonesian presidentti Suharto kehotti tänään kansalaisia "valtaviin uhrauksiin", jotta Indonesia selviäisi talousvaikeuksistaan.

Suharto puhui Kairossa, jossa avattiin kehitysmaista koostuvan G15-ryhmän huippukokous.
-Indonesian on uudistettava laajasti talouttaan ja rahoitussektoriaan yhdessä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa. Sen onnistumiseksi on tehtävä valtavia uhrauksia, Suharto sanoi.

Hän puhui samaan aikaan kun vaikutusvaltainen muslimijohtaja Amien Rais kehotti Indonesian pääkaupungissa Jakartassa presidenttiä eroamaan. Indonesiassa on viime aikoina ollut rajuja mellakoita mm. polttoaineen hinnankorotusten vuoksi.

IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus torjui sunnuntaina televisiohaastattelussa arvostelun siitä, että IMF:n rakennesopeutusohjelma olisi aiheuttanut mellakat Indonesiassa. IMF vaatii uudistuksia Indonesian taloudessa ehtona yli 40 miljardin dollarin tukilainapaketille.

Malesian pääministeri Mahathir Mohamad ilmoitti maanantaina, että Malesia lainaa Indonesialle vielä 250 miljoonaa dollaria (runsaat 1,3 mrd mk). Malesia on jo aiemmin luvannut Indonesialle lainaa miljardin dollarin arvosta.

Myös Mahathir on mukana Kairon huippukokouksessa.
-Emme voi puuttua naapurimme asioihin, mutta pyrimme auttamaan mahdollisimman paljon, Mahathir sanoi Malesian uutistoimiston Bernaman mukaan. Suharto julisti kokouksessa, että Aasian maita koetteleva talouskriisi on tuhonnut Indonesian hallituksen pyrkimykset köyhyyden voittamiseen.

Egyptin presidentti Hosni Mubarak avasi kokouksen vaatimalla ryhmän jäseniä ja kansainvälisiä rahoituslaitoksia läheisempään yhteistyöhön. Huippukokouksessa on määrä käsitellä mm. Aasian talouskriisiä ja eteläisten maiden yhteistyötä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.