Mainos

Suharto hillitsee vaalispekulaatioita

Indonesian presidentti Suharto yrittää hillitä tulevaa varapresidenttiä koskevia spekulaatioita. Hän on kieltänyt hallitsevaa Golkar-puoluetta julkistamasta marraskuun vaaleihin valitsemiaan ehdokkaita, kertoivat paikalliset uutislähteet tänään.

-Ei ole tarpeen nimetä A:ta, B:tä tai C:tä. Kaikki nimet tulevat julkisuuteen minun kauttani. Minä päätän loppujen lopuksi, kuka on sovelias työskentelemään kanssani, Suharto sanoi lehtien mukaan. Suharto aloittaa todennäköisesti seitsemännen viisivuotisen presidenttikautensa marraskuun vaalien jälkeen. Hän on toistaiseksi maan ainoa presidenttiehdokas.

Suharto on hallinnut Indonesiaa yli 30 vuotta. Maan viimeaikainen talouskriisi on ollut hallitsijalle karikkoinen ja kriittisimmät ovat jo vaatineet häntä vetäytymään eläkkeelle. Heillä ei kuitenkaan ole juuri sananvaltaa vaalijärjestelmän suhteen.

Analyytikot ovat kaikesta huolimatta jo pohtineet varapresidenttiehdokkaita. He arvelevat, että mukana ovat ainakin nykyinen varapresidentti Try Sutrisno sekä Suharton suosikki teknologiaministeri Jusuf Habibie.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.