Mainos

Suharto antoi suostumuksen uudelleenvalintaan

Presidentti Suharto kertoi tänään virallisesti suostuvansa jatkamaan Indonesian johdossa seitsemännen viisivuotiskauden. Suharto antoi suostumuksensa poliittisten puolueiden ja armeijan edustajille, jotka kävivät tapaamassa presidenttiä tämän virka-asunnossa. Indonesiassa koolla olevan korkeimman poliittisen elimen eli kansan neuvoa-antavan kokouksen odotetaan vahvistavan Suharton uudelleenvalinta tiistaina.

- Presidentti kysyi nöyrästi, onko tämä kansan tahto ja kertoi, että hän on valmis palvelemaan maataan ja kansaansa, armeijan edustaja kertoi tapaamisen jälkeen uutistoimisto Antaran mukaan.

Kerran viidessä vuodessa kokoontuva neuvoa-antava elin muodostuu kolmen poliittisen puolueen, armeijan ja alueiden edustajista. Kaikki viisi ryhmittymää kertoivat aikovansa kannattaa Suharton uudelleenvalintaa.

Indonesiaa koettelee ankara talouskriisi, joka on synnyttänyt laajoja levottomuuksia. Opiskelijat ovat mielenosoituksissaan vaatineet Indonesiaan yli 30 vuotta hallinnutta Suhartoa eroamaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.