Mainos

Sudanin tilanne huolettaa YK:ssa

YK:n tutkimusryhmä aikoo selvittää väitteitä, joiden mukaan Sudanin hallituksen joukot ovat syyllistyneet etnisiin puhdistuksiin Darfurin alueella. Yli 10 000 ihmisen uskotaan kuolleen kapinallisten ja hallituksen joukkojen taisteluissa.

YK:n turvallisuusneuvosto on ilmaissut syvän huolensa Sudanin Darfurin alueen humanitaarisesta tilanteesta. Darfurin taistelut ovat ajaneet kymmenettuhannet ihmiset pakolaisiksi naapurimaan Tshadin puolelle.

YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajan, Saksan YK-lähettilään Gunter Pleugerin mukaan jäsenmaat vaativat taistelevia osapuolia suojelemaan siviilejä ja päästämään avustustyöntekijöitä paikalle.

Yli 10 000 ihmisen uskotaan saaneen surmansa kapinallisten ja hallituksen joukkojen välisissä taisteluissa Darfurissa ja Tshadiin on YK:n arvion mukaan paennut viime kuukausina noin 110 000 ihmistä.

YK:n edustaja kertoi aiemmin tänään Genevessä, että YK aikoo lähettää tutkimusryhmän alueelle selvittämään syytöksiä, joiden mukaan hallituksen tukemat joukot ovat syyllistyneet siellä etnisiin puhdistuksiin.

Hallituksen ja kapinallisten edustajien oli määrä aloittaa kriisiä koskevat neuvottelut kolme päivää sitten Tshadissa. Välittäjät ovat tähän mennessä saaneet osapuolet samaan rakennukseen, mutta ei vielä samaan huoneeseen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.