Sudanin pääministeri teki historiallisen vierailun Yhdysvaltoihin – keskustelut terrorismilistalta poistamiseksi etenivät

Sudanin pääministerin mukaan keskustelut maan poistamiseksi Yhdysvaltain ylläpitämältä terrorismia tukevien maiden listalta ovat edistyneet hyvin.

Pääministerinä elokuussa aloittanut Abdalla Hamdok on ollut tällä viikolla historiallisella vierailulla Yhdysvalloissa ensimmäisenä Sudanin johtajana sitten vuoden 1985.

Sudan on parhaillaan siirtymässä sotilashallinnosta demokratiaan armeijan syrjäytettyä pitkäaikaisen presidentin Omar al-Bashirin huhtikuussa.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat osoittaneet tukensa Hamdokille mutta sanoneet, että poistaminen terrorismilistalta on kuukausia kestävä prosessi. Niin kauan kuin Sudan on terrorismilistalla, maan on vaikea houkutella esimerkiksi ulkomaisia sijoittajia.

– Olemme saaneet aikaan edistystä tässä, ja toivon että pääsemme hyvään lopputulokseen, Hamdok sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja