Mainos

Sudanin hallitus kiistää vetäytymisen Darfurista

Sudanin hallitus on torjunut tiedot, joiden mukaan se olisi vetämässä joukkojaan Darfurista.

Sudanin ulkoministeri Mustafa Osman on torjunut Afrikan unionin (AU) vaatimuksen vetää hallituksen joukot alueilta, jotka joukot ottivat haltuunsa viimeisimmässä hyökkäyksessään Darfurin kapinallisia vastaan.

- Miten hallituksen joukot voisivat vetäytyä noista kohteista niin kauan kuin heillä on vastuu rauhan ja vakauden ylläpitämisestä alueella?

Myös kapinallisryhmät ovat kiistäneet hallituksen joukkojen vetäytymisen.

Aiemmin tänään Osman sanoi, että joukot vetäytyvät vaaditussa ajassa, jos kapinalliset lähtevät alueilta, joille he ovat edenneet huhtikuun jälkeen. Hän vaati kapinallisia myös lopettamaan hyökkäyksensä avustusjärjestöjä, siviilejä ja valtion omaisuutta vastaan.

Afrikan unionin (AU) tarkkailijoiden komentaja Darfurissa ehti jo ilmoittamaan, että Sudanin hallituksen joukot olisivat aloittaneet vetäytymisen alueella.

- Hallitus neuvoi eilen sotilasjohtajiaan lopettamaan operaationsa ja vetämään joukkonsa entisiin asemiin, AU:n tiedottaja Assane Ba kertoi.

AU:n tulitaukotarkkailijoiden komentaja Festus Okonkwo lisäsi, että hallitus on valittanut kapinallisten iskujen hidastavan prosessia.

Unionin välittäjät vaativat eilen taistelujen osapuolia lopettamaan vihollisuudet vuorokauden kuluessa. Jos näin ei käy, AU uhkasi raportoida aselevon rikkojasta YK:n turvallisuusneuvostolle.

Abujan rauhanneuvottelut Sudanin hallituksen ja Darfurin kapinallisryhmien kesken ovat olleet umpikujassa jo lähes viikon, kun neuvotteluihin osallistuneet kaksi kapinallisryhmää marssivat ulos protestina hallituksen sotilasoperaatiolle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.