Mainos

Sudanin hallitus ja kapinalliset tulitaukoon

Sudanin hallitus ja kapinalliset ovat allekirjoittaneet sopimuksen tulitauosta. Hallituksen ja kapinallisten väliset taistelut ovat vaatineet tähän mennessä arviolta 10 000 ihmisen hengen.

Sudanin hallitus ja Darfurin alueen kapinalliset ovat allekirjoittaneet sopimuksen tulitauosta ja humanitaarisen avun järjestämisestä taistelujen koettelemalle alueelle.

Tshadin pääkaupungissa N'Djamenassa allekirjoitetun sopimuksen mukaan väkivaltaisuudet loppuvat kolmen vuorokauden sisällä aluksi 45 päivän ajaksi. Osapuolet sopivat lisäksi, että poliittisia neuvotteluja jatketaan Tshadissa kahden viikon sisällä. Sopimuksen allekirjoittivat hallitus ja kaksi kapinallisryhmää.

Osapuolet lupasivat taata humanitaarisen avun pääsyn kärsiville ihmisille, vapauttaa sotavangit ja riisua aseista joukkiot, joita on syytetty valtaosasta väkivaltaisuuksia.

Darfurin alueen taistelut ovat vaatineet arviolta 10 000 ihmisen hengen. Ne ovat ajaneet yli 600 000 ihmistä kodeistaan Sudanin sisällä ja runsaat 100 000 naapurimaan Tshadin puolelle. Muun muassa YK on sanonut olevansa erittäin huolissaan tilanteesta Darfurissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.