Mainos

Sudanilaisnainen uhmasi oikeutta pukeutumalla housuihin

Raippatuomiolla uhattu sudanilaisnainen on uhmannut maan oikeusistuinta pukeutumalla toistamiseen housuihin. Lubna Hussein pidätettiin aiemmin säädyttömästä pukeutumisesta, kun hän pukeutui julkisesti housuihin.

Tänään hän antoi toivoa tukijoukoilleen ilmestymällä oikeusistuntoonsa samoissa housuissa, joiden takia joutui alun perin pidätetyksi. Hussein on YK:n työntekijä ja entinen toimittaja.

Hänen asianajajansa mukaan säädyllisyyttä koskevat oikeusjutut eivät ole Sudanissa havinaisia, mutta harvalla on rohkeutta tuoda asia julkisuuteen. Hussein on saanut julkisuutta käyttämällä syytettään apuna kamppailussaan pukeutumissääntöjen muuttamisen puolesta.

Valmis taistelemaan loppuun asti

Oikeusistuin kokoontui tänään pohtimaan, onko Husseinilla koskemattomuussuoja, koska hän on YK:n palkkalistoilla. Husseinin asianajajan mukaan nainen on kuitenkin valmis eroamaan YK:n palveluksesta, jotta oikeudenkäynti jatkuisi ja asialle saataisiin julkisuutta. Hän on myös kertonut olevansa valmis kohtaamaan maksimirangaistuksen, joka voi olla jopa 40 raipaniskua.

- Hän haluaa taistella absurdia lakia vastaan. Piiloutumalla koskemattomuuden suojaan sitä ei ikinä tapahtuisi, perustelee Husseinin asianajaja Nabil Adib Abdalla.

Ennen oikeudenkäyntiä Hussein kertoi uutistoimisto Reutersille, että poliisi pidätti hänet ravintolasta pääkaupunki Khartumissa.

- Tuhansia naisia rangaistaan raipaniskuilla Sudanissa, mutta he pysyvät hiljaa. Siveellisyyslaki halventaa naisia ja haluan taistella sen muuttamiseksi, Hussein sanoi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.