Mainos

Sudan pidätti ensimmäiset Darfurin rikoksista epäillyt

Sudan on pidättänyt 15 ihmistä epäiltyinä Darfurin kriisialueella tehdyistä rikoksista. Asiasta kertoi maan oikeusministeri.

Pakolaistilanne huononee.

Oikeusministeri Ali Mohammed Osman Jassinin mukaan suurin osa pidätetyistä on poliisin, armeijan ja turvallisuuspalvelun henkilöstöä. Heitä syytetään muun muassa murhista, raiskauksista ja tuhopoltoista. Ministerin mukaan pidätetyt marssitetaan oikeuden eteen "hyvin pian".

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Sudan on pidättänyt turvallisuusjoukkojen jäseniä epäiltyinä rikoksista siviilejä vastaan Darfurissa.

YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan äänestävän keskiviikkona päätöslauselmasta, jonka mukaan Darfurin sotarikoksista vastuussa olevat lähetetään Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n tuomittaviksi.

Sudan on vastustanut ajatusta siitä, että maan kansalaisia tuomittaisiin maan ulkopuolella. Sudanin mukaan maan oma oikeusjärjestelmä kykenee kyllä tuomitsemaan rikoksiin syyllistyneet.

Kymmenientuhansien ihmisten uskotaan saaneen surmansa kahden vuoden aikana Darfurissa ja lähes kahden miljoonan joutuneen pakenemaan kodeistaan.

YK:n nimittämä komissio sanoi aiemmin tänä vuonna, että Darfurissa tehdyt veriteot saattavat olla rikoksia ihmisyyttä vastaan. Se suositti, että epäillyt tuomittiin ICC:ssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.