Mainos

Sudan ja Yhdysvallat vakuuttelivat todisteillaan

Sudan vakuuttaa edelleen, että se pystyy todistamaan Yhdysvaltojen valehdelleen tuhotun tehdasrakennuksen käyttötarkoituksesta. Yhdysvallat sanoo puolestaan, että sillä on todisteita, joiden mukaan laitoksessa valmistettiin VX-hermokaasun esiastetta. Yhdysvallat ei kuitenkaan suostu esittelemään todisteita julkisuudessa.

Sudanin hallitus on pyytänyt YK:ta tutkimaan Yhdysvaltain torstaisen ohjusiskun, jossa kuoli yksi ihminen ja seitsemän loukkaantui. Sudanin mukaan tuhotussa tehtaassa valmistettiin lääkkeitä. Irakissa vieraileva Sudanin ulkoministeri Mustafa Osman Ismail sanoi eilen, että myös Yhdysvaltalainen tutkimusryhmä on tervetullut tutkimaan tehtaan jäännöksiä.

Tänään ilmestyvän amerikkalaisen Newsweek-lehden mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelulla on todisteita siitä, että tehtaassa valmistettiin VX-hermokaasun esiastetta. Lehden lainaaman viranomaisen mukaan Yhdysvaltain hallussa olevat näytteet ovat vain askeleen päässä tappavasta VX-hermokaasusta. Yhdysvallat tuhosi torstaina risteilyohjusiskulla Khartoumin liepeillä sijainneen tehtaan, koska se Yhdysvaltain mukaan liittyi terroristien käyttämien kemiallisten aseiden valmistukseen. Risteilyohjuksilla iskettiin samaan aikaan myös väitetyille terroristien koulutusleireille Afganistaniin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.