Mainos

Sudan hyväksyy rauhanturvajoukot

Afrikan unionin rauhanturvajoukot päästetään maahan riisumaan Darfurin kapinallisjoukkoja aseista.

Sudanin hallitus on suostunut päästämään Afrikan unionin (AU) rauhanturvajoukot maahan, jos joukkoja käytetään Darfurin alueen kapinallisjoukkojen riisumiseen aseista ja kotiuttamiseen. Hallituksen delegaation johtajan mukaan alueen siviiliväestön suojeleminen jäisi edelleen sudanilaisjoukkojen tehtäväksi.

Sudan on tähän asti suhtautunut nuivasti ajatukseen AU:n joukkojen lisäämisestä Darfurissa.

Darfurin rauhanneuvotteluissa viivästyksiä

Nigeriassa käytävien Darfurin rauhanneuvottelujen kolmas päivä alkoi kankeasti. Keskustelujen alku on viivästynyt, koska alueen kapinallisryhmät eivät edelleenkään halua neuvotella joukkojensa kotiuttamisesta.

Alun perin kolmannen päivän neuvottelujen piti alkaa aamuyhdeksältä, mutta paikalle saapui vain harvoja osallistujia. Kansainväliset tarkkailijat kertoivat kapinallisjohtajien neuvottelevan erikseen korkea-arvoisen afrikkalaisdiplomaatin kanssa, joka yrittää taivutella heidät edes keskustelemaan kotiutuksista.

Amnesty: Sudan peittelee kriisiä

Amnesty

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää Sudanin hallitusta sananvapauden loukkaamisesta Darfurin alueen kriisin peittelemiseksi. Järjestön mukaan ihmisoikeusloukkausten todistajia on toistuvasti pidätetty.

-Sen sijaan että ihmisoikeuksien polkijat pidätettäisiin, Sudanin hallitus pidättää niitä, jotka paljastavat syylliset. Niin kauan kuin ihmisiä, jotka ovat valmiita puhumaan näistä loukkauksista, pelotellaan ja pidätetään, Sudanin hallituksen lupaukset kansainväliselle yhteisölle ovat tyhjiä, sanoi järjestön pääsihteeri Irene Khan tänään julkaistussa lausunnossa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.