Mainos

Sucroksen epäilevä asenne ihmetyttää

MTK:ssa toivotaan, että Sucrokselta löytyisi samanlaista sitoutumista tuotantoon, kuin mitä se vaatii sokerijuurikkaan viljelijöiltä.

Maataloustuottajain keskusliitto ihmettelee Sucroksen epäilevää asennetta sokerituotannon jatkumisen suhteen Suomessa. MTK:n mukaan Suomessa on tuotanto jo nyt lähes 100 prosenttisesti turvattu.

Sucroksen viesti oli eilen tyly. Maasta ei sen mukaan löydy tarpeeksi sokerijuurikkaan viljelijöitä turvaamaan kotimainen sokerintuotanto jatkossa.

Lausunto on MTK:n mielestä suhteeton. Liiton mukaan alle prosentin kokoisesta puuttuvasta määrästä nostettiin turhan iso poru.

- 99,2 prosenttia löytyy välittömästi halukkuutta sen lisäksi sokerijärjestelmässä on viimevuotisen ylikiintiön siirtosokeri yli 12 miljoonaa kiloa, niin meillä on välittömästi reserviä ja raaka-ainetta varmuudella saatavaksi paitsi ensi vuodeksi mutta myös koko seitsemän sopimusvuoden ajaksi, sokerijuurikasvaliokunnan puheenjohtaja Pekka Myllymäki maataloustuottajain keskusliitosta kertoo.

Maataloustuottajat kummastelevat myös Sucroksen tiedotuspolitiikkaa.

Sucros vaatii viljelijöitä sitoutumaan seitsemäksi vuodeksi. Itselleen se on jättänyt takaportin; vielä ensi vuonna yhtiö voi lopettaa sokerituotannon.

MTK:ssa toivotaankin, että Sucrokselta löytyisi samanlaista sitoutumista tuotantoon, kuin mitä se vaatii sokerijuurikkaan viljelijöiltä. Liiton mukaan sitoutumista ei tapahdu ainakaan epäilevällä asenteella.

- Itse katson, että sitoutuminen syntyy luotettavalla viestinnällä ja avoimella asioiden ja taustojen kertomisella, Myllymäki kertoo.

Sucros ja sen omistajat tanskalainen Danisco sekä Lännen tehtaat tekevät lopullisen päätöksen tehtaan kohtalosta kahden viikon kuluessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.