Mainos

Subutexia tuotu toistuvasti laivalla Ruotsista Suomeen

Huumausaineeksi luokiteltua lääkeainetta, Subutexia, on tuotu Ruotsista Suomeen risteilylaivolla toistuvasti kevään ja kesän aikana.

Asia käy ilmi Subutex-tablettien maahantuontiin liittyvän rikoskokonaisuuden esitutkintamateriaalista. Asiaa selvitti Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen huumerikosyksikkö.

Poliisi epäilee, että Subutexien maahantuontiin on osallistunut yhteensä viisi eri henkilöä. Kaikki epäillyt ovat ulkomaalaisia ja iältään he ovat 19–26-vuotiaita.

Pelkästään jo Subutexin hallussapito täyttää Suomessa rikoksen tunnusmerkistön. Törkeän huumausainerikoksen raja Subutex-tablettien osalta on noin 250 kappaletta.

Poliisi takavarikoi tutkinnan yhteydessä yhteensä 500 kappaletta Subutex-tabletteja epäiltyjen hallusta. Takavarikoitujen Subutexien lisäksi poliisi epäilee epäiltyjen tuoneen satoja tabletteja useita kertoja kevään ja kesän aikana Ruotsista Suomeen.

Tutkinnassa selvinneiden Suomeen tuotujen Subutexien katukauppa-arvo on vähintään 100 000 euroa. Käyttöannoksina mitattuna määrä vastaa useita tuhansia annoksia.

Poliisi on tutkinut asiaa törkeänä huumausainerikoksena päätekijöiden osalta. Juttu siirtyy syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.