Mainos

STUK: Molemmat olivat sopivia ydinvoimalalle

Ydinvoimalaitosten valvonnan johtaja Petteri Tiippana Säteilyturvakeskuksesta (STUK) toteaa, että Pyhäjoki ja Simo olivat tasaväkisiä paikkakuntia ydinvoimalle.

– Meille sillä ei ole käytännössä merkitystä, kumpi paikkakunta valittiin. Sekä Pyhäjoen että Simon alueet on arvioitu soveltuviksi ydinvoimalalle. Nyt työ jatkuu.

Seuraava tärkeä vaihe on Tiippanan mukaan rakennuslupavaihe, jolloin arvioidaan uudestaan muun muassa turvallisuus- ja ympäristönäkökohtia. Aikataulu tälle työlle riippuu Fennovoimasta. STUK pohtii turvallisuusasioita myös paikallisten pelastusviranomaisten kanssa.

STUK arvioi lokakuussa 2009 työ- ja elinkeinoministeriölle, että Fennovoimalla on edellytykset rakentaa Suomeen uusi ydinvoimalaitos turvallisesti ja ydinenergialain edellyttämällä tavalla.

Fennovoiman esittämät laitosvaihtoehdot eivät vuoden 2009 arviossa täyttäneet kaikkia suomalaisia turvallisuusmääräyksiä, mutta STUKin mukaan tarvittavat lisätyöt ja muutokset voidaan tehdä lupamenettelyn myöhemmissä vaiheissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.