Mainos

STUK: Fukushiman lähialueen säteilytasot edelleen korkeita

Fukushiman voimalaitoksen alueen säteilytasot ovat edelleen korkeita, tiedottaa Säteilyturvakeskus (STUK). Kun normaali taustasäteilyn nopeustaso Japanissa on keskimäärin alle 0,1 mikrosievertiä tunnissa, voimalaitosalueella annosnopeudet ovat keskimäärin noin 3000 mikrosievertiä tunnissa.

Tokion alueella annosnopeudet ovat normaalin taustasäteilyn tasolla.

Matkustajien mittauksia jatketaan

STUK on jatkanut Tokiosta palaavien matkustajien ja lentokoneiden säteilymittauksia. Eilen matkustajissa ei havaittu säteilyä. Tokion lentokentältä otetussa ilmapölynäytteessä havaittiin radioaktiivista jodia, mutta se ei ollut terveydelle haitallisella tasolla.

Radioaktiivinen päästö on levinnyt viikon aikana pääosin Tyynellemerelle päin. Perjantaina päästöt saavuttivat Yhdysvaltojen länsirannikon Kaliforniassa. Radioaktiivisen jodin pitoisuudet olivat kuitenkin vähäisiä.

Kakkosyksikössä sähköt

Eilen Fukushiman ydinvoimalaitoksen kakkosyksikölle saatiin vedettyä sähkökaapeli. Kyseessä on sähkökojeistoiltaan kaikkein vähiten vaurioitunut yksikkö. Yritykset ulkoisen sähkön saamiseksi laitosyksiköille 1-6 ovat jatkuneet tänään.

Viitos- ja kuutosyksiköiden polttoainealtaita on kyetty jäähdyttämään dieselgeneraattoreiden avulla ja niiden lämpötilat ovat laskeneet.

Kolmos- ja nelosyksiköillä käytetyn polttoaineen altaisiin on ruiskutettu lisää vettä polttoaineen peittämiseksi ja säteilytasojen pienentämiseksi. Kolmosyksikön suojarakennuksen paine on ollut nousussa, mutta välitöntä tarvetta paineenalennukselle ei ole.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.