Mainos

Stubbin treenivinkit koviin kansiin

Afganistanin tilanne ja Kirkon Ulkomaanapuun liittyvä lausuntokohu ovat pitäneet ulkoministeri Alexander Stubbin kiireisinä viime päivinä. Aikaa on kuitenkin riittänyt Stubbille tärkeästä asiasta, kuntoilusta, puhumiseen.

– Se vain on niin merkityksellinen juttu. Kun kuntoilen tunnin päivässä, saan vastineeksi kaksi energistä tuntia. Koen, että pystyn tankkaamaan muistioita ja raportteja tehokkaammin pienen pyrähdyksen jälkeen. Saan myös paljon työhön liittyviä ideoita lenkkipolulla. Avustajat ovatkin huolissaan, kun teen lähtöä lenkille. He tietävät, että tulen ideoita pursuten takaisin, Stubb naurahtaa.

Ulkoministerin aikataulu on sallinut myös kirjoittamisen. Eilen julkistettu Miehen treenikirja antaa ohjeita tavallisille kuntoilijoille urheilun ja muun arjen yhdistämiseen.

– Kirjoitimme yhdessä Ilkka Järvimäen kanssa sellaisen kirjan, joka tuntui uupuvan. Tämä on sellainen kahden keski-ikäisen miehen tarina siitä, miten saa hyvän vireen.

Suhteet lujittuvat lenkillä

Ulkoministeri Stubb on totuttu näkemään pyörän selässä tai lenkkitossut jalassa milloin missäkin päin maailmaa. Kuntoiluseurana ovat usein olleet kansainvälisen politiikan nokkamiehet.

– Oi, niitä muistoja riittää. Yhden hauskimmista lenkeistä juoksin Korfulla. Vedimme ylämäkijuoksua yhdessä Norjan ulkoministerin, Yhdysvaltain apulaisulkoministerin ja kolmen järkälemäisen henkivartijan kanssa. Bodatuilla vartijoilla oli täysi työ pysyä meidän perässä! Sen lisäksi olen hiihtänyt Holmenkollenilla ja juossut yhdessä legenda Haile Gebreselassien kanssa.

Stubbin lenkit ovat luonnollisesti tarjonneet mahdollisuuden kansainvälisten suhteiden hoitoon.

– No ei siitä tietenkään haittaakaan ole ollut. Toisaalta maailmassa on vajaat kaksi sataa ulkoministeriä ja heistä urheiluhulluja on ehkä kourallinen. Heidän kanssaan minulla on oikein hyvä suhde!

Mallia lapsille

Stubbin hengästyttävä tahti sekä työssä että urheiluareenoilla saa pohtimaan perheelle jäävän ajan määrää. Stubbin mukaan urheilu ei kuitenkaan syö aikaa perheeltä.

– Perhe on oikein kannustava tässä asiassa, vaimokin urheilee itse. Pyrin kuntoilemaan aikaisin aamulla tai keskellä päivää, niin ettei se ole perheeltä pois.

Stubb myös toivoo, että liikunnallisuus innostaa perheen lapsia urheilemaan.

– Toivottavasti lapsiin tarttuu tietynlainen sporttisuus. Olen itse urheilullisesta perheestä ja se on lyönyt leimansa minuun ja veljeen. Mutta eihän näitä asioita tuputeta. Täytyy odottaa ja katsoa, mitä lapset itse haluavat!

Alexander Stubb kertoi intohimostaan treenaamiseen myös Huomenta Suomessa 13.8.2009

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.