Mainos

Stubbilta penättiin huonemaksua ennakkoon

Ulkoministeri Alexander Stubb joutui myöhään eilisiltana odottamattomiin ongelmiin saapuessaan Gazan jälleenrakennuskokoukseen Sharm El-Sheikiin Egyptiin.

Ensin Stubbin autosaattuetta ajelutettiin hotellialueella vartin verran ennenkuin oikea sisäänkäynti löytyi. Hotellin vastaanotossa ministeri sai passin näyttämistä vastaan huoneensa avaimen, ja vetäytyi heti lepäämään. Hänen voimiansa oli verottanut juuri ennen Suomesta lähtöä Pirkan hiihto, 45 kilometriä Hämeenkyröstä Tampereelle perinteisellä tyylillä.

Stubb oli kuitenkin liian hätäinen: vastaanottovirkailija ryhtyikin ennen avaimen luovuttamista vaatimaan koko muulta seurueelta huonemaksua ennakkona. Muut vilauttivat pitkään jonotettuaan luottokorttiaan paitsi ulkoministeri, joka oli jo huoneessaan. Kun kaikki muut olivat maksaneet, virkailija penäsi huolestuneena Stubbin rahoja. Suomen Egyptin suurlähettiläs Hannu Halinen yritti vakuuttaa, että kyseessä on Suomen ulkoministeri, joka varmasti maksaa hotellilaskunsa aamulla. Mutta tämäkään ei riittänyt - luottoa ei löytynyt.

Lopulta ongelma ratkesi, kun ulkoministeriön virkanainen maksoi myös ministerin yöpymisen omalla ulkoministeriön kortillaan. Hyvin nukutun yön jälkeen Stubbin nähtiin aamulla polskuttelevan suomalaisen turvamiehensä kanssa hotellin hulppeassa uima-altaassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.