Stubbia hiillostettiin eduskunnassa Nato-puheista

Pääministeri Alexander Stubbia (kok.) hiillostettiin eduskunnassa hänen ulkomailla antamistaan Nato-lausunnoista.

Stubbia syyttivät asiasta kyselytunnilla oppositiopuolueet keskusta ja vasemmistoliitto. Stubb on viime aikoina vieraillut useissa Nato-maissa, muun muassa Saksassa ja Britanniassa. Esimerkiksi Lontoon-vierailulla hänen on uutisoitu sanoneen, että seuraava hallitus on mahdollisesti avoimempi Nato-jäsenyydelle.

– Kun katsoo sitä, miten meille kerrotaan teidän sanomisistanne, niin syntyy vaikutelma siitä, että käytte isoissa Nato-maissa lupailemassa, että täältä tullaan, sanoi keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki.

Stubb korosti sanoneensa, että tämä hallitus ei hae tai valmistele Nato-jäsenyyttä, mutta että hän itse on sen kannalla.

– Ilmoitan aivan kirkkaasti Suomen linjan sekä ulkomailla että täällä Suomessa. Suomi ei ole tällä hetkellä hakemassa Nato-jäsenyyttä, mutta siitä keskustellaan, vastasi Stubb.

Keskustasta ja vasemmistoliitosta katsottiin, että henkilökohtainen kanta voidaan tulkita ulkomailla Suomen kannaksi.

– Jos esimerkiksi (pääministeri David) Cameron käy täällä vierailulla, ja hän kertoo kantojaan, niin kyllä ne tulkitaan Iso-Britannian kannoiksi, sanoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja