Mainos

Stubb vetosi joukkuehenkeen ja reiluun peliin – "Me ei haukuta vastustajaa, me ei haukuta omia"

1:41

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb vetosi joukkuehenkeen ja reiluun peliin viimeisessä puheessaan nykyiselle puoluevaltuustolle.  

– Haluan nyt sanoa teille kaikille sen, että me menestymme vain ja ainoastaan joukkueena. Suomi ei ole yksilölaji, politiikka ei ole yksilölaji, kokoomus ei ole yksilölaji. Jos tässä jengissä ruvetaan sooloilemaan, niin siitä ei kerta kaikkiaan tule mitään, Stubb sanoi.  

Hän painotti lojaalisuutta ja luottamusta.  

– Me ei haukuta vastustajaa, me ei haukuta omia. Kokoomuksen on oltava joukkue, joka pelaa yhteisen suunnitelman mukaan, tukee, kannustaa, jaksaa uskoa vaikeina hetkinä, ylittää itsensä.  

Puheen jälkeen Stubb sanoi medialle aistineensa kentällä lähinnä hämmennystä siitä, mitä puolueessa nyt tapahtuu.  

– Jos ruvetaan pelaamaan toiseen maaliin, jos ruvetaan kritisoimaan toinen toisiamme kesken pelin, aiheuttamaan hämminkiä tai sekaannusta, niin silloin joukkue ei toimi hyvin. Lopullinen vastuu on aina puheenjohtajalla, joukkue pitää saada lietsottua kovaan kuntoon, Stubb sanoi.

Puoluevaltuustoväki oli tietoinen vahvan kokoomusvaikuttajan Jan Vapaavuoren kritiikistä. Vapaavuori sanoi Helsingin Sanomissa, että puolueen tila on sekava ja epäyhtenäinen.  

– Kyllä siinä on totuuden siemen. Ohjelmatyö on se, mikä on tökkinyt viimeisten vuosien aikana. Se näkyy siinä, että kentällä tuntuu, että mahdollisuus vaikuttaa puolueen suuntaan on heikko. Ehkä puolueessa on tällä hetkellä enemmän sellaisia itsenäisiä vahvoja toimijoita kuin yksi selkeä suunta, mihin mennään, arveli Vesa Pajula Vantaan kokoomuksesta.  

Savonlinnalainen Sampsa Kokko ei ole havainnut kipuilua kentällä.  

– Uskon, että puolueen äänestäjät ja jäsenet ovat jossain määrin yllättyneitä siitä, millä tavalla tämä tilanne on lähtenyt liikkeelle. Siellä ei ole sellaista kipuilua tai sekavuutta aistittu kuin puolueen kärkihenkilöt ja eduskuntaryhmän toiminta antavat ymmärtää.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.