Mainos

Stubb: Venäjän WTO-jäsenyys tärkeää Suomelle

Neuvottelut Venäjän Maailman kauppaliitto WTO:n jäsenyydestä ovat edenneet hyvin, kertoo eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubb. Ainoa ratkaisematon poliittinen kysymys on mitä mieltä Georgia on Venäjän jäsenyydestä.

Stubbin mukaan moni asia muuttuu Venäjän WTO:n jäsenyyden mukana: Venäjä tulee ensimmäistä kertaa kansainvälisen kaupan piiriin, jossa on vastuuta ja tiettyä tasa-arvoisuutta ja tasapuolisuutta.

- Tämä on erinomainen asia. Se pakottaa venäjän raskaan teollisuuden uudistumaan eli ottamaan kiinni kansainvälisistä kaupan säännöistä - se on hyvä uutinen Suomelle, Euroopan unionille ja maailmankaupalle, koska Venäjän osuus maailman taloudesta on siinä 2,5-3 prosentin kieppeillä, Stubb toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Venäjä on tärkeä kauppakumppani Suomelle.

- Venäjä on meille top kolme kauppakumppani. Me viemme Venäjälle noin 9 miljardin arvosta tavaraa ja tuomme noin 5 miljardin arvosta. Suomen investoinnit Venäjällä ovat jättimäiset - yli 600 yritystä ja 50 000 työntekijää, eli on tärkeää, että Venäjä on mukana kansainvälisessä kauppajärjestössä.

(MTV3)

Katso eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin Alexander Stubbin haastattelu: (Huomenta Suomi 1.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.