Mainos

Stubb: Venäjä suhtautuu tulitaukoon "varovaisen myönteisesti"

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb kertoo Venäjän suhtautuneen varovaisen myönteisesti EU:n ja Ety-järjestön laatimaan tulitaukoehdotukseen Georgian kriisin ratkaisemiseksi.

Stubbin mukaan neuvotteluja Etelä-Ossetian rauhansopimuksesta jatketaan Moskovassa iltapäivällä keskusteluissa EU:ta edustavan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin välillä.

Stubb korostaa, että EU ja Etyj tuomitsevat yksiselitteisesti kaikkien osapuolten väkivaltaisuudet. Stubbin mukaan ainoa ratkaisu konfliktiin on tulitauon aikaansaaminen. Hän sanoo olevansa kyllästynyt sanasotaan, ja kehottaa osapuolia neuvottelupöytään yhteisen ja kansainvälisen ratkaisun löytämiseksi.

Stubb ja Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner esittelivät tulitaukoehdotuksen Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville Moskovassa aamupäivällä.

Stubb matkaa Moskovasta suoraan Brysseliin

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb matkustaa Moskovasta suoraan Brysseliin EU:n ulkoministerikokoukseen. Aiemmin suunniteltiin, että hän vierailisi Pohjois-Ossetiassa ja tutustuisi siellä humanitaariseen avustustilanteeseen.

Venäjälle kuuluvaan Pohjois-Ossetiaan on virrannut pakolaisia Georgiasta taistelujen puhjettua.

Stubb sanoi lehdistötilaisuudessa Moskovassa, että presidentti Tarja Halonen on keskustellut matkasta Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa. Stubb sanoi kuitenkin myöhemmin matkustavansa Moskovasta suoraan Brysseliin.

Stubbin sijasta Pohjois-Ossetiaan matkustaa Etyjin korkea-arvoinen edustaja.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.