Mainos

Stubb Venäjä-pakotteista: ”Ei uusia tuotteita listalle”

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) arvelee, että EU:n valmistelemat uudet pakotteet Venäjää vastaan pysyvät vanhojen pakotteiden sisällä.

Uutistoimisto Reuters on tänään kertonut, että EU-johtajat pyytävät virkamiehiä valmistelemaan uusia mahdollisia pakotteita Venäjää vastaan pikaisesti. Asia selviää uutistoimisto Reutersin näkemästä lausuntoluonnoksesta.

EU-johtajat kokoustavat tänään Brysselissä. Paikalla on myös Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, joka on vaatinut EU:ta lisäämään pakotteita Venäjää vastaan.

Stubb uskoo, että Brysselissä keskustellaan sanktioista.

– Jos sanktioihin mennään, siinä tulee menemään muutama päivä, viikko, ehkä kymmenen päivää. Uskon ja toivon, että siinä tapauksessa, sanktiot pysyvät niiden neljän edellisen sanktion sisällä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että ne sanktiot voivat olla rahoitusmarkkinoihin liittyviä, asekauppaan liittyviä, kaksoiskäyttötuotteisiin liittyviä tai energiateknologiaan liittyviä, Stubb sanoo MTV Uutisille.

Kaksikäyttötuotteella tarkoitetaan ulkoministeriön mukaan tuotetta, teknologiaa, palvelua tai muuta hyödykettä, jota normaalin siviilikäyttönsä tai siviilisovelluksensa ohella voidaan käyttää joukkotuhoaseiden tai niiden maaliin saattamiseen tarkoitettujen ohjusjärjestelmien kehittelyyn tai valmistukseen. Kaksoiskäyttötuotteeksi luetaan myös tuotteet, joilla voi edistää yleistä sotilaallista toimintakykyä.

Saksalaislehti Die Welt kertoi eilen, että EU harkitsisi pakotteita venäläisille luksustuotteille, kuten kaviaarille, vodkalle ja timanteille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.