Mainos

Stubb valoi Eurooppa-päivänä uskoa vaikutusmahdollisuuksiin

Suomalaisen EU-keskustelun suurin ongelma on terveen itsetunnon puute, harmittelee ulkoministeri Alexander Stubb (kok.). Hänen mukaansa Suomessa arvellaan EU:n kehittyvän jollain kohtalonomaisella tavalla, johon emme voi itse vaikuttaa.

- Suomalaisille näkemyksille on kysyntää. Meitä kuunnellaan ja meihin luotetaan. Suomi on suuri jäsenmaa ja Suomi on EU:n ytimessä, Stubb kannusti Eurooppa-päivän pääjuhlassa Hämeenlinnassa.

SDP:n puheenjohtajaehdokas Jutta Urpilainen patisti lisäämään EU-vaalien kiinnostavuutta. Vaihtoehtoina olisivat joko ns. pitkät listat, jolloin äänestäjät joutuvat tekemään valinnan puolueiden välillä, tai siirtyminen nykyisestä yhdestä vaalipiiristä 4-5 alueelliseen vaalipiiriin.

Eurooppalaisten puolueiden tulisi myös asettaa omat ehdokkaansa EU:n komission puheenjohtajaksi. Näin kansalaiset näkisivät, että äänestämisellä voi vaikuttaa EU:n johtoon, Urpilainen ehdotti Helsingissä.

Eurooppa-päivän juuret ulottuvat toukokuun yhdeksänteen 58 vuotta sitten. Silloin annettua julistusta pidetään alkuna Euroopan integraatiolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.